Sorbet de licor de Flors del Remei
I amb aquesta ja son 6 les entrades publicades amb motiu de la trobada gastroblocaire a Caldes de Montbui el 4 de Juny.
Portava dies pensant en com podia fer una recepta amb el licor Les Flors del Remei, el típic licor de Caldes que el.laboren a La Vallesana.
Es tracta d’un licor digestiu el.laborat amb una gran varietat de productes vegetals, plantes, arrels, llavors…, i amb una graduació de 34º, pel que és ideal per prendre amb glaçons després d’un bon dinar o sopar.
Finalment, se m’ha acudit que podia fer unes postres ben digestives i refrescants i n’he preparat un sorbet!
Ingredients per a 4 persones
200 ml d’aigua
200 g de sucre
100 ml de licor Flors del Remei
3 llimones
60 ml d’aigua
Elaboració
- Començarem fent un almívar amb l’aigua i el sucre; en un cassó posarem l’aigua amb el sucre, ho remenarem fins que el sucre estigui dissolt i ho deixarem bullir dos o tres minuts. Ho retirarem del foc, hi posarem una mica de pell de llimona, ho deixarem infusionar i ho deixarem refredar.
- Un cop estigui fred, treurem la pell de la llimona, ho abocarem en un tupper i hi afegirem el suc de 2 o 3 llimones, el licor de Flors del Remei i l’aigua. Ho taparem i ho posarem al congelador.
- Quan hagi passat una hora més o menys, el treurem del congelador i amb una forquilla o cullera, ho remenarem de baix cap a dalt. Ho tornarem a posar al congelador i repetirem el mateix procés dos o tres vegades més.