Vichyssoise
Un dels plats estrella de l’estiu a part de les amanides, son les sopes o cremes fredes com poden ser el gaspatxo, el salmorejo, l’ajoblanco, o per exemple aquesta crema de porros, coneguda com a Vichyssoise.
Totes aquestes cremes son saludables, senzilles de fer, econòmiques i sobretot molt lleugeres i refrescants. Què més es pot demanar?
La Vichyssoise la podeu servir sola, o bé la podeu decorar amb uns xips de porro, ciboulette, pernil… el que més us agradi.
Jo aquesta vegada hi he posat uns xips i brots tendres de porro, i una mica de ciboulette picat.
Sencillament deliciosa.
Ingredients per a 4 persones
2 porros
2 patates kennebec
300 ml de nata líquida
Mantega
Sal
Pebre negre
Per fer el brou vegetal
La part verda desl porros
1 ceba de figueres
1 branca d’api
2 pastanagues
1,5 l d’ aigua
Per decorar
Ciboulette
Brots tendres de porro
Xips de porro
Elaboració
- Netegem els porros i en separem la part verda que farem servir per fer el brou.
- Tallem la part blanca dels porros i els sofregim en una paella amb una mica de mantega fins que estiguin tous.
- Mentres, fem el brou vegetal amb una ceba, la part verda dels porros, un tronc d’api i les pastanagues. Ho fem bullir 40’.
- Colem el brou, afegim el porro que tenim a la paella, i un parell de patates tallades a trossos petits. Ho deixem bullir uns 25’.
- Afegim la nata líquida, salpebrem i esperem que torni a arrencar el bull.
- Triturem, colem, deixem que es refredi i ho guardem a la nevera.
- Al moment de servir la vichyssoise la decorarem amb una mica de ciboulette picat, uns brots de porro per intensificar el sabor i uns xips de porro que ens donaran un toc cruixent a la crema.