Carquinyolis - Pa amb vi i sucre
Una de les pastes seques més típiques de Catalunya són sense dubte els carquinyolis. No sé a vosaltres, però per mi els carquinyolis fan diumenge, i em recorden a la meva àvia doncs sempre en tenia una bosseta a punt per quan hi anàvem a dinar. Aquests carquinyolis els vaig fer a principis del confinament; sempre va bé tenir alguna cosa dolça a casa, o sigui que us animo a fer-los. Aviso que us caldrà una mica de paciència per lligar la massa, doncs és molt enganxosa; res que no es pugui arreglar amb una mica de farina al taulell on la treballeu. Ingredients 100 g d’ametlles crues amb pell 2 ous La ratlladura d’una llimona 100 g de sucre 175 g de farina 1 culleradeta de llevat ½ culleradeta de canyella en pols Anís Per pintar els carquinyolis 1 rovell d’ou Aigua Elaboració 1. Al bol de la Kitchen Aid, amb l’accessori ganxo, barregeu la farina, el llevat, el sucre, la canyella en pols, la ratlladura de llimona i els ous. 2. Un cop tingueu la massa lligada afegiu-hi les ametlles crues i unes gotetes d’anís, i seguiutreballant fins que les ametlles quedin ben integrades. 3. Aboqueu la massa a un taulell i doneu-li forma de barrot, d’uns 3 cm d’ample per 2 cm d’alçada. 4. Pinteu el barrot amb un rovell d’ou batut amb una mica d’aigua. 5. Enforneu a 150º durant 30 minuts. 6. Treieu el barrot del forn, i amb un ganivet els tallem a llesques d’1 cm o 1,5cm. 7. Poseu-los de nou a la safata del forn i enforneu-los 5 minuts més per cada costat. 8. Deieu-los refredar i guardeu-los en un pot hermètic.
carquinyolis
17931
post-template-default,single,single-post,postid-17931,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Carquinyolis

Una de les pastes seques més típiques de Catalunya són sense dubte els carquinyolis.

No sé a vosaltres, però per mi els carquinyolis fan diumenge, i em recorden a la meva àvia doncs sempre en tenia una bosseta a punt per quan hi anàvem a dinar.

Aquests carquinyolis els vaig fer a principis del confinament; sempre va bé tenir alguna cosa dolça a casa, o sigui que us animo a fer-los.

Aviso que us caldrà una mica de paciència per lligar la massa, doncs és molt enganxosa; res que no es pugui arreglar amb una mica de farina al taulell on la treballeu.

Ingredients

100 g d’ametlles crues amb pell

2 ous

La ratlladura d’una llimona

100 g de sucre

175 g de farina

1 culleradeta de llevat

½ culleradeta de canyella en pols

Anís

Per pintar els carquinyolis

1 rovell d’ou

Aigua

 

Elaboració

  1. Al bol de la Kitchen Aid, amb l’accessori ganxo, barregeu la farina, el llevat, el sucre, la canyella en pols, la ratlladura de llimona i els ous.
  2. Un cop tingueu la massa lligada afegiu-hi les ametlles crues i unes gotetes d’anís, i seguiutreballant fins que les ametlles quedin ben integrades.
  3. Aboqueu la massa a un taulell i doneu-li forma de barrot, d’uns 3 cm d’ample per 2 cm d’alçada.
  4. Pinteu el barrot amb un rovell d’ou batut amb una mica d’aigua.
  5. Enforneu a 150º durant 30 minuts.
  6. Treieu el barrot del forn, i amb un ganivet els tallem a llesques d’1 cm o 1,5cm.
  7. Poseu-los de nou a la safata del forn i enforneu-los 5 minuts més per cada costat.
  8. Deieu-los refredar i guardeu-los en un pot hermètic.

 

 

Etiquetes:

Publicar un comentari