Carquinyolis
Una de les pastes seques més típiques de Catalunya són sense dubte els carquinyolis.
No sé a vosaltres, però per mi els carquinyolis fan diumenge, i em recorden a la meva àvia doncs sempre en tenia una bosseta a punt per quan hi anàvem a dinar.
Aquests carquinyolis els vaig fer a principis del confinament; sempre va bé tenir alguna cosa dolça a casa, o sigui que us animo a fer-los.
Aviso que us caldrà una mica de paciència per lligar la massa, doncs és molt enganxosa; res que no es pugui arreglar amb una mica de farina al taulell on la treballeu.
Ingredients
100 g d’ametlles crues amb pell
2 ous
La ratlladura d’una llimona
100 g de sucre
175 g de farina
1 culleradeta de llevat
½ culleradeta de canyella en pols
Anís
Per pintar els carquinyolis
1 rovell d’ou
Aigua
Elaboració
- Al bol de la Kitchen Aid, amb l’accessori ganxo, barregeu la farina, el llevat, el sucre, la canyella en pols, la ratlladura de llimona i els ous.
- Un cop tingueu la massa lligada afegiu-hi les ametlles crues i unes gotetes d’anís, i seguiutreballant fins que les ametlles quedin ben integrades.
- Aboqueu la massa a un taulell i doneu-li forma de barrot, d’uns 3 cm d’ample per 2 cm d’alçada.
- Pinteu el barrot amb un rovell d’ou batut amb una mica d’aigua.
- Enforneu a 150º durant 30 minuts.
- Treieu el barrot del forn, i amb un ganivet els tallem a llesques d’1 cm o 1,5cm.
- Poseu-los de nou a la safata del forn i enforneu-los 5 minuts més per cada costat.
- Deieu-los refredar i guardeu-los en un pot hermètic.