Coca de Sant Joan - 2020 - Pa amb vi i sucre
Ganes de revetlla? Com aquest any no podré preparar la coca per la revetlla, m’he avançat i he fet una pre-revetlla aquest cap de setmana amb aquestes dues coques, la de fruita confitada i la de crema. Per fer la massa de brioix he fet servir la recepta de sempre i que és la que millor em funciona. Amb aquestes mides, m’han sortit 3 coques de 330 grams, de les quals n’he fet servir dos i la tercera l’he congelat. Com a consell, us recomano que prepareu la massa del brioix i la crema pastissera el dia abans de menjar la coca; d’aquesta manera el dia que la volgueu menjar només l’haureu d’estirar, deixar-la llevar i decorar-la al vostre gust.
coca, coca de sant joan, crema, fruita confitada
18006
post-template-default,single,single-post,postid-18006,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Coca de Sant Joan – 2020

Ganes de revetlla? Com aquest any no podré preparar la coca per la revetlla, m’he avançat i he fet una pre-revetlla aquest cap de setmana amb aquestes dues coques, la de fruita confitada i la de crema.

Per fer la massa de brioix he fet servir la recepta de sempre i que és la que millor em funciona. Amb aquestes mides, m’han sortit 3 coques de 330 grams, de les quals n’he fet servir dos i la tercera l’he congelat.

Com a consell, us recomano que prepareu la massa del brioix i la crema pastissera el dia abans de menjar la coca; d’aquesta manera el dia que la volgueu menjar només l’haureu d’estirar, deixar-la llevar i decorar-la al vostre gust.

Ingredients

Per la massa de brioix

500 g de farina de força

10 g de sal

100 g de sucre

3 ous

100 g de llard

35 g de llevat de forner

120 – 130 g d’aigua

2 cullerades d’aigua de flor de taronger

1 ou batut amb sal per pintar les coques

Per la crema pastissera

½ l de llet

2 rovells d’ou

125 g de sucre

40 g de midó o maizena

Pell de llimona

Un canó de canyella

Per decorar la coca de crema:

Crema pastissera

Pinyons

Sucre

Per decorar la coca de fruita:

Fruita confitada

Pinyons

Sucre

Elaboració

  1. Comencem preparant la crema pastissera el dia abans. En un cassó poseu la llet, la pell de llimona i el canó de canyella i deixeu que arrenqui el bull. De llet reserveu-ne una mica de freda per desfer el midó.
  2. En un bol barregeu els rovells amb el sucre, coleu la llet i barregeu-la. Incoporeu el midó desfet amb una mica de llet freda i torneu a posar la mescla al foc. Remeneu sense parar fins que veiu que arrenca el bull, però sense que bulli i retireu-la del foc.
  3. Guardeu-la en un recipient de vidre i tapeu-la amb paper film; que toqui la crema. D’aquesta manera evitarem que faci pell. Un cop freda guardeu-la a la nevera.
  4. Per fer la massa de brioix, al bol de la Kitchen Aid pasteu la farina, el sucre, la sal, els ous, l’aigua de flor de taronger i l’aigua (reserveu-ne una mica per el final)
  5. Poseu el llard en un cassó al foc i deixeu que es desfaci.
  6. Un cop tingueu tots els ingredients pastats afegiu-hi el llard desfet mica en mica i continueu pastant a velocitat lenta fins que s’hagi integrat a la massa.
  7. Un cop la massa hagi absorbit tot el llard afegiu-hi el llevat desmenussat juntament amb una mica d’aigua. Continueu pastant fins que la massa es desenganxi de les parets del bol.
  8. Formeu-ne una bola i guardeu-la en un bol untat amb una mica d’oli i tapat amb paper film durant 1 hora a la nevera.
  9. Seguidament, dividiu la massa en porcions d’uns 330 g, o la mida que volgueu, feu-ne boles i poseu-les en una safata untada amb una mica d’oli. Guardeu-les a la nevera durant 30 minuts.
  10. Passats els 30 minuts treiu-les de la nevera i amb l’ajuda d’un corró estireu-les fins que tinguem un gruix d’1cm o d’1’5cm.
  11. Per la coca de crema: Pinteu-la amb un ou batut amb sal i deixeu-la llevar fins que hagi doblat el seu volum; uns 90 minuts.
  12. Un cop llevada, torneu-la a pintar amb ou batut amb sal amb molta cura. Decoreu-la amb la crema pastissera, pinyons i sucre.
  13. Per la coca de fruita: Pinteu-la amb ou batut amb sal, poseu la fruita confitada (taronja, meló, cireres…), i deixeu-la llevar fins que hagi doblat el seu volum. Un cop llevada, escampeu els pinyons i el sucre.
  14. Preescalfarem el forn a 190º.
  15. Ho enfornarem uns 12 o 15 minuts aproximadament.

 

Etiquetes:
1Comentari
  • Paquita R.
    Publicat el 15:58h, 25 juny Respon

    Hola Sonia! he fet la coca de crema i pinyons seguint la teva recepta i el resultat ha estat espectacular.

    Paquita R.

Respondre a Paquita R. Cancel·lar