Galetes craquelades de llimona - Pa amb vi i sucre
Fa dies que tenia pendent publicar la recepta d’aquestes galetes craquelades de llimona; ja que les vaig preparar durant les vacances de Nadal, però vaja, crec que mai és tard! Les galetes craquelades de llimona són molt fàcils de fer i sobretot molt vistoses per l’aparença esquerdada que tenen; un efecte que s’obté a l’arrebossar-les amb sucre llustre abans d’enfornar-les. De tant fàcils que són de preparar, en pocs dies en vaig fer 3 vegades; i vaig aprofitar per fer-ne uns paquets per regalar a les amigues. Si a més sou tant fans com jo de tot allò que porti llimona, amb aquestes galetes teniu l’èxit assegurat; o sigui que preneu bona nota de la recepta!
galetes, crinkle, llimona
17881
post-template-default,single,single-post,postid-17881,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Galetes craquelades de llimona

Fa dies que tenia pendent publicar la recepta d’aquestes galetes craquelades de llimona; ja que les vaig preparar durant les vacances de Nadal, però vaja, crec que mai és tard!

Les galetes craquelades de llimona són molt fàcils de fer i sobretot molt vistoses per l’aparença esquerdada que tenen; un efecte que s’obté a l’arrebossar-les amb sucre llustre abans d’enfornar-les.

De tant fàcils que són de preparar, en pocs dies en vaig fer 3 vegades; i vaig aprofitar per fer-ne uns paquets per regalar a les amigues.

Si a més sou tant fans com jo de tot allò que porti llimona, amb aquestes galetes teniu l’èxit assegurat; o sigui que preneu bona nota de la recepta!

Ingredients

300 g de farina de rebosteria

100 g de mantega a temperatura ambient

100 g de sucre

1 ou

½ culleradeta de sal

1 culleradeta de llevat en pols

La ratlladura d’una llimona

El suc d’una llimona

Per arrebossar les galetes

Sucre blanc

Sucre llustre

Elaboració

  1. Al bol de la Kitchen Aid, amb l’accessori pala, barregeu la mantega i el sucre.
  2. Seguidament afegiu la ratlladura de llimona i el suc de llimona.
  3. Afegiu l’ou i seguiu barrejant.
  4. Finalment incorporeu la farina amb la sal i el llevat i seguiu barrejant fins que tingueu una massa homogènia.
  5. Feu-ne una bola, emboliqueu-la amb paper film, i guardeu-la a la nevera 1 hora com a mínim.
  6. Quan hagi passat aquest temps, feu-ne boles petites, arrebosseu-les primer amb sucre blanc i després amb sucre llustre, i col.loqueu-les sobre una safata d’anar al forn.
  7. Enforneu les galetes durant 10 o 12 minuts a 180º. Retireu-les del forn i deixeu-les refredar sobre una reixeta.

 

Etiquetes:
6 Comentaris
  • Núria
    Publicat el 17:04h, 23 gener Respon

    Quina bona pinta… si no tinc kitchen aid, les puc fer amb una batedora tradicional de varilles? gràcies!

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 20:02h, 23 gener Respon

      Hola Núria! I tant, amb la batedera de varilles o inclús a mà!

  • Carme
    Publicat el 21:23h, 23 gener Respon

    Enlloc de farina de blat quedaria bé amb farina d’ametlles?? Trobo molt interessant la recepta ja que és el temps de les llimones i tenim moltes es una bona manera d’aprofitar-les.
    Merciii

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 20:20h, 24 gener Respon

      Hola Carme,
      doncs no sé com poden quedar…, però si ho probes ja m’ho explicaràs; crec que la massa et quedarà més tova i potser et costarà de formar les galetes; jo potser faria una part de farina normal i l’altre d’ametlla.

      Sònia

  • Carme
    Publicat el 19:35h, 25 març Respon

    Hola!!! fa temps que bull fer aquestes galetes i ara arribat el seu moment.
    No veig la temperatura a la teva recepta, 180 graus estaria be?
    Gràcies.

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 19:39h, 25 març Respon

      Hola Carme!
      Si, a 180º. Ho acabo de rectificar a la recepta; gràcies per avisar!

Respondre a Sònia Berengueras Cancel·lar