Hummus de nyàmera
Sabeu què son les nyàmeres?
La nyàmera és un tubercle similar a la patata però a diferència d’aquesta, no porta fècula; la seva forma recorda al gingebre i té un gust molt fi, similar a la carxofa, de fet a la nyàmera també se la coneix com a la carxofa de Jerusalem.
Jo les vaig descobrir deu fer cosa d’un any, però no ha sigut fins aquest hivern que n’he comprat, doncs és un producte que no es troba fàcilment. La primera vegada que en vaig comprar va ser a Perpinyà, allà és molt més habitual trobar-ne als mercats. A Barcelona les compro concretament a una parada del Mercat de la Concepció.
Les nyàmeres les podeu cuinar de la mateixa manera que les patates, o bé fer-ne una crema, un parmentier…, o perquè no, també en podeu fer aquest hummus de nyàmera.
Ingredients
400 g de nyàmeres
150 g de cigrons cuits
1 cullerada sopera de tahine
1 gra d’all
El suc de ½ llimona
Aigua de coure els cigrons
Oli d’oliva
Sal
Per decorar
Sèsam torrat
Nous pecanes
Xips de nyàmeres
Elaboració
- Bullirem les nyàmeres amb pell fins que sigui toves. Les deixarem refredar una mica i les pelarem.
- En un recipient adecuat, posarem les nyàmeres, els cigrons, la tahine, el gra d’all, el suc de mitja llimona i una mica d’aigua de la cocció dels cigrons, i ho triturarem.
- Quan estigui cremós, afegirem una mica d’oli d’oliva i continurem triturant fins obtenir la textura ideal. Ho tastarem de sal, i si cal n’hi posarem una mica.
- Ho servirem en un bol o plat fondo, posarem un raig d’oli, una mica de sèsam torrat i unes nous pecanes picades.
- Ho podem acompanyar d’unes torradetes o d’unes xips de nyàmera.
Marta
Publicat el 22:48h, 12 febrerDeliciós ! Jo fa anys que les conec les nyàmeres vaig descobrir-les a Londres i des de llavors que són habituals a la meva cuina, en crema! I xips de nyàmeres !
Fotos genials
Sònia Berengueras
Publicat el 23:23h, 12 febrerGràcies Marta!
Si que son bones, si les nyàmeres! Ara, les pago a quasi 5€ el kg, i a Perpinyà anaven a 2,65€!
Hauré de tornar-hi i carregar!
Petonets!
Sònia
roser
Publicat el 14:18h, 15 octubreohhh que be ja el provare el hummus de nyameres!! les nyameres les trovo bonissimes pero no en trovo pas sempre que voldria , moltes gracies per la recepta
Roser