Canelons de galta de porc i foie - Pa amb vi i sucre
S’acosten els Reis, la nit més màgica de l’any. El dia 6, després de veure què ens han deixat, toca celebrar-ho amb un bon àpat. Us proposo una recepta diferent de canelons, fets només amb galtes de porc i foie. Com sabeu, és un plat que porta feina, i que s’ha de començar a preparar mínim un dia abans, per tant, val la pena fer-ne quantitat i congelar-ne uns quants. El dia que els volgueu fer servir, només haureu de preparar la beixamel!
15792
post-template-default,single,single-post,postid-15792,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Canelons de galta de porc i foie

S’acosten els Reis, la nit més màgica de l’any. El dia 6, després de veure què ens han deixat, toca celebrar-ho amb un bon àpat. Us proposo una recepta diferent de canelons, fets només amb galtes de porc i foie.

Com sabeu, és un plat que porta feina, i que s’ha de començar a preparar mínim un dia abans, per tant, val la pena fer-ne quantitat i congelar-ne uns quants. El dia que els volgueu fer servir, només haureu de preparar la beixamel!

Canelons de galtes destacada

 

Ingredients per a 24 canelons

6 galtes de porc

2 cebes

2 tomàquets

2 pastanagues

3 grans d’all

Oli

Pebre negre

150 ml de Pedro Ximenez

Aigua

100 g de foie micuit

2 llesques de pa

Llet

Plaques de caneló

Formatge parmesà

Mantega

Per la beixamel:

1 l de llet

100 g de mantega

80 g de farina

Sal

Nou moscada

 

Elaboració

  1. Per començar salpebrarem les galtes, i les enrossirem en una cassola amb un raig d’oli.
  2. Un cop tinguem les galtes ben rosses, les treurem de la cassola i les reservarem.
  3. Sofregirem la ceba tallada a la juliana. Un cop tinguem la ceba gairebé cuita, hi afegirem la pastanaga i la deixarem coure uns 10 minuts, seguidament hi afegirem els tomaquets tallats a quarts i els tres grans d’all sense pelar. Ho deixarem coure tot junt a foc molt baix fins que sigui ben daurat.
  4. Tornarem a posar les galtes a la cassola, afegirem el Pedro Ximenez i ho deixarem reduir. Seguidament ho cobrirem amb aigua i ho deixarem coure tapat 2 hores aproximadament.
  5. Per fer els canelons, esperarem a que la carn sigui freda; desossarem les galtes i les triturarem amb la picadora, juntament amb les verdures.
  6. Hi afegirem la molla de dues llesques de pa sucades amb llet i ho barrejarem amb la carn.
  7. Hi incorporarem el foie tallat a daus i ho barrejarem amb el tall.
  8. Bullirem la pasta seguint les indicacions del fabricant, les posarem sobre un drap de cotó i anirem farcint els canelons amb una màniga pastissera.
  9. Per fer la beixamel, en un cassó desfarem la mantega, hi afegirem la farina i la deixarem coure un parell de minuts, després hi anirem afegint la llet calenta en dos o tres cops, remenant bé perquè no es formin grumolls, un cop bulli, hi posarem un polsim de sal i una mica de nou moscada, ho deixarem coure un parell de minuts més.
  10. En una safata per anar al forn, col.locarem els canelons, els cobrirem amb la beixamel, el formatge parmesà ratllat i uns dauets de mantega. Amb aquestes quantitats sortiran aproximadament 24 canelons.
  11. Ho gratinem a la vegada que ho escalfem.
Etiquetes:
3 Comentaris
  • MONTSE
    Publicat el 11:48h, 22 setembre Respon

    MOLT BO

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 21:39h, 29 setembre Respon

      Si que ho és. Els canelons porten una mica de feina, però val la pena fer-los a casa. I les galtes de porc son tan meloses!!!

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 21:52h, 04 octubre Respon

      Gràcies Montse!

Respondre a Sònia Berengueras Cancel·lar