Costella de porc al forn amb mel i soja - Pa amb vi i sucre
Després de molts dies sense cuinar ni dedicar-me al blog, per fi aquest cap de setmana he pogut passar bona part del temps a la cuina. I és que amb l’arribada del fred, m’ha vingut de gust encendre el forn per preparar aquesta costella de porc amb mel i salsa de soja. La preparació d’aquesta recepta és molt senzilla, i no porta gaire feina, però si que requereix hores de cocció i per tant haureu d’estar pendents del forn, pel que us passareu el matí a la cuina. Ara bé, el resultat val molt la pena, per llepar-se’n els dits, i si teniu convidats quedareu molt i molt bé. Un dels ingredients que he fet servir és una salsa Jang feta amb soja fermentada, de la marca coreana Sempio, que vaig coneixer al Fòrum Gastronòmic de Barcelona. Aquesta és una de les marques més conegudes a Corea per les seves salses de soja, i actualment ja la podem trobar a alguna botiga a Barcelona.
costella, mel, soja
15611
post-template-default,single,single-post,postid-15611,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Costella de porc al forn amb mel i soja

Després de molts dies sense cuinar ni dedicar-me al blog, per fi aquest cap de setmana he pogut passar bona part del temps a la cuina. I és que amb l’arribada del fred, m’ha vingut de gust encendre el forn per preparar aquesta costella de porc amb mel i salsa de soja.

La preparació d’aquesta recepta és molt senzilla, i no porta gaire feina, però si que requereix hores de cocció i per tant haureu d’estar pendents del forn, pel que us passareu el matí a la cuina. Ara bé, el resultat val molt la pena, per llepar-se’n els dits, i si teniu convidats quedareu molt i molt bé.

Un dels ingredients que he fet servir és una salsa Jang feta amb soja fermentada, de la marca coreana Sempio, que vaig coneixer al Fòrum Gastronòmic de Barcelona. Aquesta és una de les marques més conegudes a Corea per les seves salses de soja, i actualment ja la podem trobar a alguna botiga a Barcelona.

 

Costella de porc-3

 

Ingredients per a 4 persones

1 tros de costella de porc sencera

1 got d’oli d’oliva

3 o 4 cullerades de mel

2 cullerades de salsa Jang Sempio

Sal

Hermes aromàtiques: romaní, farigola, llorer

Elaboració

  1. Netegem la costella i l’assequem bé.
  2. En un bol posem l’oli, la mel, la salsa de soja, 2 cullerades de sal i les herbes aromàtiques. Ho barrejem bé, mirant que la mel quedi dissolta.
  3. Posem la costella de porc en una safata per anar al forn, la banyem amb la barreja anterior i la deixem marinar tota la nit a la nevera.
  4. L’endemà la posarem al forn durant 1 h a 90º, després pugem a 150º i la tenim 1 h més. Passat aquest temps pugem el forn a 210º i la coem 30’ més per acabar d’enrossir-la. Durant la cocció l’haurem d’anar girant i regant amb el suc.
  5. La podem acompanyar amb patates al forn, un puré de patates, poma al forn…

2 Comentaris
  • Isabel Malvesí
    Publicat el 20:56h, 20 agost Respon

    Bona tarda,
    He arribat al teu blog buscant una receta de pa de pessic. Per cert, l’he fet avui al matí i m’ha quedat molt bé de gust i textura. L,únic és que ha pujat molt i li ha quedat com un barret a dalt. Crec que el proper cop el faré amb un motllo de més mida.
    T’escric aquí perquè m’ha cridat molt l’atenció aquesta costella. Et volia preguntar per la mida perquè mai n’he comprat. La salsa de soja l’he vista precissament avui en una botiga i m’ha cridat l’atenció. Quina casualitat!
    Moltes felicitats pel blog. M’he apuntat unes quantes receptes que segur que faré.

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 17:30h, 25 agost Respon

      Hola Isabel!

      Perdona el retard en contestar-te; sobre la costella de porc, no recordo exactament quan pesava o la mida, però en vam menjar 4 persones, dient això a la xarcuteria ja et podran orientar. Pensa que al coure-la s’arronsa…
      Si la fas, ja veuràs com t’agradarà; la costella de porc és molt melosa!
      Una abraçada,

      Sònia

Respondre a Sònia Berengueras Cancel·lar