Polvorons
Els polvorons són un dels dolços que no poden faltar a casa per les festes de Nadal. Us he de dir que és la primera vegada que en faig, i si, són súper calòrics, però per una vegada… ja farem després bondat amb una crema de verdures!
L’altra dia parlant amb la meva mare, recordàvem un polvorons que feien unes cosines del meu avi, que eren espectaculars; us parlo de fa molts anys i la llàstima és que no en teníem la recepta, pel que he hagut de tirar d’internet per trobar-ne alguna.
Els polvorons no són gens difícils de fer, però heu de tenir en compte quatre cosetes bàsiques:
- Farina: l’haureu de torrar al forn.
- Ametlla: també l’haureu de torrar al forn i després picar-la.
- Llard: imprescindible per fer el polvorons, res de mantega, només llard.
- Repòs: 24 hores a la nevera.
Comencem doncs, que se’ns gira feina!
Ingredients per uns 30 polvorons
350 g de farina de rebosteria
140 g de llard
140 g de sucre llustre
140 g d’ametlla marcona crua
1 culleradeta de canyella en pols
1 pessic de sal
Per decorar:
Sèsam
Sucre llustre
Elaboració
- En una safata per anar al forn, i sobre paper de forn, escamparem la farina i la torrarem a 140º uns 10 o 15 minuts. Aneu-la vigilant i remenant de tant en tant, doncs cada forn és diferent i potser necessitareu més estona. Ha d’agafar una mica de color, però aneu en compte no es cremi. Després la deixarem refredar.
- Mentre la farina es refreda, torrarem les ametlles crues al forn, només 8 o 10 minuts, fins que agafin una mica de color. Compte que si es cremen massa amarguen.
- Deixarem refredar les ametlles i les passem per la picadora.
- En un bol, posarem la farina i el sucre tamisats, l’ametlla torrada i mòlta, la canyella, el pessic de sal i el llard. Amassarem durant 10 o 15 minuts. En farem una bola, l’embolicarem amb paper film i la guardarem a la nevera fins l’endemà.
- Traurem la massa de la nevera, l’estirarem amb un corró fins que tingui un gruix d’1cm o 1,5cm. Tallarem amb un talla pastes, i els anirem posant a la safata del forn.
- Els enfornarem a 190º durant uns 10 o 12 minuts.
- Si voleu hi podeu posar unes llavors de sèsam per decorar abans d’enfornar. Si només hi voleu posar sucre llustre, ha de ser un cop enfornats i freds.
Inhala
Publicat el 22:20h, 18 desembreImpressionant post!!!! Adorem els polvorons, adorem les teves fotos i recepta!
Sònia Berengueras
Publicat el 22:30h, 18 desembreMoltíssimes gràcies!!! Ara estava mirant la vostra web, ja sé on sou! Vaig sovint a Granollers i he entrat a la vostra botiga!