Coca de llardons amb massa de brioix - Pa amb vi i sucre
Aquests dies tots els blogaires de cuina van penjant les receptes de la coca de Sant Joan, les més típiques, la de fruita i la de crema que aquest any tampoc faltaran a casa; però avui he volgut probar de fer la coca de llardons, i enlloc de fer-la amb pasta de full, l’he fet amb massa de briox, i aquest ha estat el resultat… Que tingueu una bona revetlla!
15762
post-template-default,single,single-post,postid-15762,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Coca de llardons amb massa de brioix

Aquests dies tots els blogaires de cuina van penjant les receptes de la coca de Sant Joan, les més típiques, la de fruita i la de crema que aquest any tampoc faltaran a casa; però avui he volgut probar de fer la coca de llardons, i enlloc de fer-la amb pasta de full, l’he fet amb massa de briox, i aquest ha estat el resultat…

Que tingueu una bona revetlla!

Coca de llardons destacada

Ingredients per a 3 coques

500 g de farina de força

5 g de sal

100 g de sucre

150 g d’ou (3 ous)

100 g de llard

200 g de llardons picats

35 g de llevat de forner

120 – 130 ml d’aigua

3 culleradetes de matafaluga

Per decorar la coca

Pinyons

Sucre

1 ou batut

 

Elaboració

  1. En un bol començarem a pastar la farina, el sucre, la sal, els ous i l’aigua (reserveu-ne una mica per el final)
  2. El llard el posarem en un cassó al foc i deixarem que es desfaci.
  3. Un cop tingueu tots els ingredients pastats hi afegirem el llard desfet mica en mica i continuarem treballant fins que s’hagi integrat a la massa.
  4. Un cop la massa hagi absorbit tot el llard hi afegirem els llardons i la matafaluga, ho continuarem amassant i finalment hi afegirem el llevat desmenussat juntament amb una mica d’aigua. Ho continuarem amassant fins que la massa es desenganxi de les nostres mans i de la taula de treball.
  5. En formarem una bola i la guardarem en un bol untat amb una mica d’oli i tapat amb paper film durant 1 hora a la nevera.
  6. Seguidament, dividirem la massa en porcions d’uns 350 g, en farem boles i les posarem en una safata sobre paper de forn. Ho guardarem a la nevera durant 30 minuts.
  7. Passats els 30 minuts les treurem de la nevera i amb l’ajuda d’un corró les estirarem fins que tinguem un gruix d’1cm o d’1’5cm. Les pintarem amb un ou batut amb sal i les decorarem amb pinyons i sucre.
  8. La deixarem fermentar fins que hagi doblat el seu volum, uns 90 minuts aproximadament en un lloc càlid i resguardat de corrents d’aire (per exemple dins el forn)
  9. Preescalfarem el forn a 180º.
  10. Ho enfornarem uns 15 minuts aproximadament.
Etiquetes:
3 Comentaris
  • MONTSE
    Publicat el 12:42h, 30 maig Respon

    HOLA !, NOMÉS SURT FINS EL PUNT 5. UNA VEGADA HA REPOSAT QUE S’HAURA DE FER ? QUANT TEMPS HAURÀ D’ESTAR AL FORN I A QUINA TEMPERATURA ? GRACIES

  • Anna
    Publicat el 12:13h, 08 febrer Respon

    Es pot fer amb mantega pomada? Les mateixes quantitats?

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 19:54h, 08 febrer Respon

      Hola Anna!

      Si, pots fer servir mantega enlloc de llard.

      Sònia

Respondre a MONTSE Cancel·lar