Coca de llardons amb massa de brioix
Aquests dies tots els blogaires de cuina van penjant les receptes de la coca de Sant Joan, les més típiques, la de fruita i la de crema que aquest any tampoc faltaran a casa; però avui he volgut probar de fer la coca de llardons, i enlloc de fer-la amb pasta de full, l’he fet amb massa de briox, i aquest ha estat el resultat…
Que tingueu una bona revetlla!
Ingredients per a 3 coques
500 g de farina de força
5 g de sal
100 g de sucre
150 g d’ou (3 ous)
100 g de llard
200 g de llardons picats
35 g de llevat de forner
120 – 130 ml d’aigua
3 culleradetes de matafaluga
Per decorar la coca
Pinyons
Sucre
1 ou batut
Elaboració
- En un bol començarem a pastar la farina, el sucre, la sal, els ous i l’aigua (reserveu-ne una mica per el final)
- El llard el posarem en un cassó al foc i deixarem que es desfaci.
- Un cop tingueu tots els ingredients pastats hi afegirem el llard desfet mica en mica i continuarem treballant fins que s’hagi integrat a la massa.
- Un cop la massa hagi absorbit tot el llard hi afegirem els llardons i la matafaluga, ho continuarem amassant i finalment hi afegirem el llevat desmenussat juntament amb una mica d’aigua. Ho continuarem amassant fins que la massa es desenganxi de les nostres mans i de la taula de treball.
- En formarem una bola i la guardarem en un bol untat amb una mica d’oli i tapat amb paper film durant 1 hora a la nevera.
- Seguidament, dividirem la massa en porcions d’uns 350 g, en farem boles i les posarem en una safata sobre paper de forn. Ho guardarem a la nevera durant 30 minuts.
- Passats els 30 minuts les treurem de la nevera i amb l’ajuda d’un corró les estirarem fins que tinguem un gruix d’1cm o d’1’5cm. Les pintarem amb un ou batut amb sal i les decorarem amb pinyons i sucre.
- La deixarem fermentar fins que hagi doblat el seu volum, uns 90 minuts aproximadament en un lloc càlid i resguardat de corrents d’aire (per exemple dins el forn)
- Preescalfarem el forn a 180º.
- Ho enfornarem uns 15 minuts aproximadament.
MONTSE
Publicat el 12:42h, 30 maigHOLA !, NOMÉS SURT FINS EL PUNT 5. UNA VEGADA HA REPOSAT QUE S’HAURA DE FER ? QUANT TEMPS HAURÀ D’ESTAR AL FORN I A QUINA TEMPERATURA ? GRACIES
Anna
Publicat el 12:13h, 08 febrerEs pot fer amb mantega pomada? Les mateixes quantitats?
Sònia Berengueras
Publicat el 19:54h, 08 febrerHola Anna!
Si, pots fer servir mantega enlloc de llard.
Sònia